Yoğun miktarda lif ve su içeren elmayı, yemekten önce yediğiniz takdirde kendinizi daha tok hissedecek ve daha az yemek yiyeceksiniz.
2. Yeşil çay acıkmanıza neden olan hormonların salınımını baskılayarak tokluk hissi sağlar.
Yeşil çay hafif bir iştah bastırıcıdır, daha az yemenizi ve atıştırmalıklar tüketmeden bir öğünden diğerine geçmenizi sağlar.
İnsülin seviyelerinizi denge altında tutup, vücudunuzdaki yağ oranını azaltır.
3. Yoğurt sağladığı tokluk hissinin yanı sıra tatlı ihtiyacını da bastırmaktadır.
Kahvaltı dahil tüm öğünlerde yoğurt tüketimi tokluk hissi sağlar. Suyunda bolca bulunan riboflavin enerji oluşumunu sağlar, cildinizi korur.
Yoğurt deyince ilk akla gelen ‘Kalsiyum' yağ yakımını sağlar ve bu da daha kolay zayıflamanız anlamına gelir.
4. Tarçın ile kan şekerinizi dengeleyin.
Uzun süre tok kalmak, hem de kan şekerini dengelemek için günde bir çay kaşığı kadar tarçın tüketmelisiniz.
Meyveler ile çayınıza katabilirsiniz.
5. Metabolizmayı hızlandıran acı biber ile uzun süre tokluk yaşamak mümkün!
Bibere acı tadı veren capciasin maddesinin metabolizmayı hızlandırma ve tok tutma özelliği var.
Gün içinde yemeklerinize ve ara öğünlerinize pul biber veya acı sivri biber ekleyerek açlık hissinizi tolere edebilirsiniz.
6. Çörek otu mucizesi!
Antioksidan sistemi harekete geçirmesi ile bilinen çörek otu, uzun süre tok kalmanıza yardımcı oluyor.
Çörek otunu, pasta ve böreklerinizin dışında öğüterek salatalarınızda, çorba ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
7. Salatalığın kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur.
Ara öğünler için salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip, üzerine bol bol dereotu ve pul biber serpin. Uzun süre tokluk hissi yarattığını göreceksiniz.
8. Ananas icindeki enzimler, sindirimi hizlandirdigindan tok tutucudur.
Ananası özellikle yumurta ya da yoğurt gibi diğer tok tutucu sağlıklı alternatifler ile birlikte tükettiğinizde, daha uzun süre tok kalmanızı, açlık hissini bastırmanızı dolayısıyla daha kolay kilo vermenizi sağlar.
Ananasın bir diğer faydası da yağ yakıcı özelliğinin olmasıdır.
9. Glisemik indeksi düşük olan ancak besin değeri bakımından zengin olan yulaf ezmesi açlık hormonu “ghrelin”i baskılar.
Sabah kahvaltısına veya ara öğünlere, süt ile yulaf karışımı hazırlayabilirsiniz. Bu karışıma kuru meyveler, kuru yemişler ilave ederek uzun süre tokluk sağlayabilirsiniz.
10. Yemeğe başlamadan önce bir büyük bardak su içerek, midenizin yarısının suyla dolmasını sağlayarak tokluk sağlayabilirsiniz.
Sürahinin içine suyu doldurup içine nane yaprakları, salatalık ve limonları dilimler halinde sürahinin içine ekleyin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra içebilirsiniz.
11. Protein yönünden zengin gıdalar, özellikle et uzun süre sizi tok tutar.
Yüksek proteinli yemekleri sindirmek için metabolizmamız daha fazla çaba harcar. Bu da fazla kalori harcanması demektir. Bundan dolayı daha uzun süre tok hissedersiniz.
12. Çiğnemesi zor olan badem daha uzun süre tokluk sağlar.
1 avuç badem 3.4 gr posa içerir ve günlük ihtiyacın %14’ünü karşılar. BE Magnezyum yönünden oldukça zengindir. ve tokluk hissi yarattığı için uzun süre açlık hissetmeden devam etmelerini sağlamaktadır. Bu da kilo kontrolü için oldukça önemlidir.
13. Süt, kalsiyum ve D vitamini kaynağı olduğu için tok tutarak açlık hissinizi bastıracaktır.
Gün içinde en az 1 bardak süt tüketimi, bileşimindeki yağ nedeni ile midenizden uzun sürede uzaklaşmasını sağlar. Bu da tokluk duygusunun uzun sürmesinde etkilidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder